Kungsladugård

Jag upptäcker Spenatgången, kul graffiti, ett insektshotell och intensivt röda miniäpplen under fredagsvandringen i Kungsladugård.

Min lediga fredag! Jag ville ut och fotografera men det fick bli inom gångavstånd från lägenheten. Jag gick upp på Gråberget och hittade en plats där jag fick en bra översiktsbild över kolonin som finns i triangeln Ekedalsgatan, Godhemsgatan och Slottsskogsgatan. I kolonin har man fyndigt nog gett den genomgående gågatan namnet Spenatgången.

Efter att ha kravlat mig ned för en stiglös del av Gråberget hamnade jag i ett lokalt antikvariat på Godhemsgatan. Det finns en hel del läsvärt i den antikvariskt trånga lokalen men han tar inte kort så jag tog i stället hans kort med öppettider. När jag kom ut regnade det men blir man blöt så går det att torka.
Jag gick vidare mot västra kyrkogården där det finns ett ganska stort skogsparti som jag var nyfiken på. Bilderna från min till slut blöta vandring i Kungsladugård i eftermiddag ser du i bildspelet.

Picture

_P1Q0189.jpg _P1Q0190.jpg _P1Q0192.jpg _P1Q0195.jpg _P1Q0197.jpg


Förstora kartan och växla till satellitbild för att få en uppfattning om omgivningen.
Markeringen i kartan där jag fotograferade kolonin.