headbody

Om ...

Tore Hagman fotograferade mig när vi var på Lofoten

Foto: Tore Hagman

Här var jag på fotosafari med Claes Hillén, Tore Hagman och Lenny Johansson på Lofoten för några år sedan.

Jag är en ivrig naturfotograf men även andra former av fotografi intresserar mig. För tillfället har jag också möjlighet att fotografera ganska mycket i jobbet men där blir det mest för att illustrera olika aspekter av matematik och matematikundervisning i våra publikationer.

Jag håller en del fotoföredrag, har utställningar, leder fotosafari i Innerdalen i Norge och säljer bilder.
Kontakta mig för mer info.

Utrustning

Den bästa kameran är den man har med sig!

Nu är jag lite teknikgalen och har testat många märken på marknaden såsom Canon, Nikon, Fuji, Olympus, Panasonic, iPhone, olika kompakter och nu senast Sigma DP Quattro som beskrevs så här av en köpare:

This is not your average camera - this is a wonderful camera with a unique sensor and with a patient almost Zen attitude you will have wonderful images. Slow down, let the camera set the pace, think about your compositions.

Där är jag just nu vad gäller det tekniska. Men fotografi är framför allt en riktigt bra anledning till att komma ut i naturen! Åtminstone till en viss gräns så gäller i vardagstal ju sämre väder desto bättre!

 

You should also read:

En strimma av ljus

Nu, en knapp halvtimme innan det nya året ringer in hade det i vanliga fall varit på sin plats att summera året…

Mestadels svart/vitt

Det finns en attraktion i det sv/v fotograferandet som jag tror hänger samman med att hjärnan inte behöver hantera färginformationen. Även en relativt komplex bild blir gripbar i det sv/v. Sv/v lämpar sig dessutom väl för kontrastrika motiv.

Oväder över Ersdalen

Hur länge stannar jag? Den frågan ställer jag mig alltsom oftast när jag är ute och fotograferar. Det är alltför lätt att gå…

footer